Nieuws

Benfica haalt Tsjechische international en laat interesse in AZ-verdediger varen

Benfica haalt Tsjechische international en laat interesse in AZ-verdediger varen

10-07-2023 21:34

Benfica heeft met de aankoop van David Jurásek van Sparta Praag zijn zoektocht naar een nieuwe linksback beëindigd. De club bevestigt de komst van de vleugelverdediger op de officiële kanalen. Een teleurstelling voor Milos Kerkez, die naar verluidt hoog op de wensenlijst van de Portugese topclub stond.

Jurásek, de Tsjechische international, komt over voor een bedrag van veertien miljoen euro en heeft een contract tot 2028 getekend bij Benfica. Deze transfer volgt op de eerdere versterkingen van Orkun Kökcü en Ángel Di María, overgenomen van Feyenoord en Juventus.

Sinds mei gonsde het van de geruchten dat Benfica geïnteresseerd was in Kerkez. De Hongaarse verdediger van AZ geniet interesse van diverse Europese topclubs, maar met een prijskaartje van twintig miljoen euro leek dit Benfica te veel. 

Onder leiding van trainer Roger Schmidt is de Portugese club bezig aan een indrukwekkende opmars. De club kroonde zich afgelopen seizoen tot landskampioen en zette ook in de Champions League indrukwekkende prestaties neer.