Exclusive

Deze spelers hebben een transferclausule van één miljard in hun contract staan

Deze spelers hebben een transferclausule van één miljard in hun contract staan

06-07-2023 09:22

De transferzomer is inmiddels in volle gang en de transfercarrousel draait overuren. Spelers maken massaal de overstap naar een nieuwe competitie. De goudhaantjes krijgen vaak een uitstekend contract voorgeschoteld waar een afkoopclausule in opgenomen wordt. Welke voetballers hebben de hoogste transferclausule in hun contract staan? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit. 

Je ziet het steeds vaker: clubs die gebruik maken van afkoopclausules in contracten van toptalenten. Zo kon Manchester City onder meer de Noorse vedette Erling Haaland voor zestig miljoen euro overnemen van Borussia Dortmund en vertrekt het Turkse toptalent Arda Güler voor slechts 17,5 miljoen euro naar Real Madrid. Om hiervoor te waken zijn er clubs die absurde transferclausules in contracten van hun topspelers hebben opgenomen.

In totaal zijn er zeven spelers met een transferclausule van één miljard euro: Vinícius Júnior (Real Madrid), Rodrygo (Real Madrid), Pedri (FC Barcelona), Gavi (FC Barcelona), Ansu Fati (FC Barcelona), Ronald Araujo (FC Barcelona) en Ferran Torres (FC Barcelona). Het is geen toeval dat deze zeven namen allemaal bij Real Madrid of FC Barcelona spelen. Waar clubs normaliter liever geen afkoopclausule in contracten van spelers willen zetten, is dit in Spanje verplicht. Daarom zien we deze astronomische bedragen terug in de contracten van Spaanse topclubs.