Reactie

Dit zegt Erik ten Hag over de prestaties van Jadon Sancho en de transferzomer

Dit zegt Erik ten Hag over de prestaties van Jadon Sancho en de transferzomer

2 mei - 15:12
1

Erik ten Hag heeft positief gesproken over de prestaties van Jadon Sancho, die momenteel op huurbasis voor Borussia Dortmund speelt. Sancho's recente optreden in de Champions League tegen Paris Saint-Germain heeft indruk gemaakt op de coach van Manchester United.

"Hij speelde heel goed en Jadon is ook gewoon een heel goede speler", verklaarde Ten Hag in een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Crystal Palace. Hij benadrukte dat Sancho zijn waarde voor Manchester United blijft tonen, wat volgens hem een positieve ontwikkeling is voor de club.

De situatie rond Sancho is al enige tijd een hot topic, vooral na zijn publieke beschuldiging aan het adres van Ten Hag vorig jaar, wat resulteerde in zijn tijdelijke verwijdering uit de selectie. Ondanks deze strubbelingen lijkt een verzoening mogelijk. Ten Hag gaf aan blij te zijn met Sancho's huidige prestaties en staat open voor zijn terugkeer bij het team. "Ik ben blij voor Jadon, voor de prestatie gisteren en we zullen zien wat er in de toekomst gaat gebeuren", zei hij.

Ten Hag over zomertransfers bij Manchester United

De komende zomertransferperiode wordt cruciaal voor United, met Ten Hag aan het roer voor zijn vijfde periode. Eerdere transferperioden waren wisselend succesvol, en de trainer erkent dat er nog steeds verbeteringen nodig zijn. Met Jason Wilcox als nieuwe technisch directeur, die pas onlangs zijn functie begon, werkt Ten Hag aan een intensieve samenwerking om de selectie te versterken.

Dat de club noodgedwongen een flink aantal spelers wil verkopen, klopt volgens Ten Hag niet. "Het is een grap. Elke transferperiode wordt geroepen dat we iedereen moeten verkopen, wat niet waar is. Net als dat er iedere window tweehonderd spelers aan ons worden gelinkt, wat ook niet waar is. Jullie maken er maar krantenkoppen over. Vind eerst een goede bron, zou ik zeggen."