Nieuws

Wat zegt Flamingo over de vermeende interesse van PSV en zijn toekomst?

Wat zegt Flamingo over de vermeende interesse van PSV en zijn toekomst?

2 mei - 07:50

Ryan Flamingo is zeer gevleid door de mogelijke interesse van PSV in de middenvelder. De FC Utrecht-speler is officieel nog van Sassuolo, maar kan via de Domstedelingen toch worden doorverkocht. Hoe zit dat en wat zegt Flamingo zelf? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Flamingo staat in de belangstelling van PSV. De Eindhovenaren willen de middenvelder graag overnemen van FC Utrecht, maar daarvoor moet de club eerst zelf ook zijn optie lichten. In tegenstelling tot Vitesse, die ook een koopoptie hadden voor Flamingo kan zijn huidige werkgever hem dit keer niet loskopen. Daarmee kan Flamingo komende zomer 'officieel' even Utrecht speler zijn, maar is de kans groot dat de ploeg van Ron Jans zijn smaakmaker gaat verliezen.

Wat zegt Flamingo over de interesse van PSV?

'Het is leuk om te horen, PSV is een heel mooie club. Het is zeker eervol', zegt Flamingo tegen De Telegraaf als hem wordt gevraagd over de mogelijke interesse van PSV. 'Maar ik wil me nu concentreren op de laatste wedstrijden van het seizoen, waarin ik met FC Utrecht Europees voetbal wil halen. Het is fijn dat mijn vader en zaakwaarnemers me er niet bij betrekken en me op het voetbal laten focussen."

Daarbij is het doel voor de laatste wedstrijden met FC Utrecht ook duidelijk. 'Het grootste doel was de play-offs halen, maar vijfde worden kan misschien ook nog. Omdat we nu zien dat het nog mogelijk is, moeten we daar op blijven jagen. Ik denk dat het mogelijk is als we de juiste instelling hebben. Sowieso moeten we ons niveau zien vast te houden, want het is belangrijk om met een goede vorm de play-offs in te gaan, als we de vijfde plek niet weten te pakken.'

Wat zijn volgens Flamingo zijn verbeterpunten?

Dat de middenvelder zelfkritisch is blijkt ook in het interview met de krant. Als hem wordt gevraagd naar zijn verbeterpunten is Flamingo duidelijk. 'Ik vind wel dat ik goed bezig ben, maar er zijn zeker nog dingen die beter kunnen en beter moeten. Ik zou bijvoorbeeld nog bepalender willen zijn en ik had graag nog wat extra goals gemaakt. Bij Vitesse had ik er vorig seizoen drie gemaakt. Ik wilde dit seizoen voor vijf gaan, maar ik sta nu op twee. Ook al ben ik verdediger, toch ben ik gewend om regelmatig te scoren. Bij Sassuolo maakte ik er in de Primavera, de hoogste jeugdcompetitie, veertien in één seizoen.'