Nieuws

'Ajax heeft eerste zomerversterking op het oog, Potter bovenaan trainerslijstje'

'Ajax heeft eerste zomerversterking op het oog, Potter bovenaan trainerslijstje'

2 mei - 14:19 Laatste update: 14:58

Graham Potter wordt stevig in verband gebracht met het hoofdtrainerschap bij Ajax. Volgens Voetbal International-clubwatcher Lentin Goodijk staat Potter bovenaan de lijst van mogelijke kandidaten voor de positie. Hoewel de namen van Erik ten Hag en Francesco Farioli ook circuleren, lijkt de aanstelling van Potter het meest waarschijnlijk.

"Op dit moment heeft het er alle schijn van dat Potter de meest logische kandidaat is om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Hij heeft alles wat Ajax zoekt", aldus Goodijk. Hoewel de onderhandelingen nog niet in een afrondende fase zijn, wordt er wel verwacht dat er binnen enkele weken meer duidelijkheid zal zijn over de aanstelling van Potter.

Ten Hag, momenteel actief bij Manchester United, wordt ook gezien als een geschikte kandidaat, maar zijn beschikbaarheid is nog onzeker. "Hij past in de competenties die ze zoeken in een hoofdtrainer. Ajax gaat echt inzetten op spelintelligentie en het tactisch flexibel zijn. Het gaat dan niet zo zeer om het elke wedstrijd wisselen van formatie, maar wel kunnen omgaan met wisselingen bij de tegenstander", vermeldt Goodijk. Echter, de timing en Ten Hags huidige verbintenis bij Manchester United compliceren de zaken.

'Ajax toont interesse in Sandler'

Daarnaast kijkt Ajax vooruit naar het versterken van de spelersselectie. Philippe Sandler van NEC staat op het verlanglijstje om de verdediging te versterken. "Hij is een van de opties om de selectie centraal achterin aan te vullen, mocht er een beetje een goede prijs voor te vinden zijn", aldus Goodijk. "Sandler heeft een doorlopend contract bij NEC en ze hebben een optie om nog een jaar te verlengen. Ze kunnen dus best wel een transfersom voor hem vragen. Bij Ajax is het op dit moment nog best onduidelijk hoe veel ze kunnen uitgeven, want er zal eerst iets binnen moeten komen voordat je met miljoenen kunt gaan strooien."