Wat zeggen Terzic en Enrique na de overwinning van Dortmund op PSG?

2 mei om 06:45

Zowel Edin Terzic als Luis Enrique waren te spreken over hun teams na de eerste halve finale van de Champions League. Terzic keek juist alvast vooruit op de volgende wedstrijd, terwijl Enrique lovend was over de fans. Dankzij een doelpunt van Niclas Füllkrug won Borussia Dortmund 1-0.

"Ik denk dat wij vandaag een goede wedstrijd hebben gespeeld en met een kleine marge hebben gewonnen", aldus Terzic op zijn persconferentie na de wedstrijd. "We hebben wel verdiend gewonnen. Tegen elkaar hadden wij gezegd dat we met een kleine voorsprong naar de tweede wedstrijd wilde afreizen. Dat hebben wij gedaan en niets meer. We weten ook dat wij volgende week een moeilijke klus hebben en daar zullen we ons op voor moeten bereiden."

"De sfeer rond deze wedstrijd is geweldig geweest", verklaart Enrique juist. "Van de Duitse fans, maar ook van de drie duizend meegereisde supporters uit Frankrijk. Zij hebben de hele wedstrijd gezongen en ons gesteund. Nu moeten wij weer fit worden en nadenken over kleine dingen en die verbeteren. Alsnog, ik had ervoor getekend om zoveel kansen te hebben als vandaag. Hoe groot ze ook waren, we moeten meer clinisch zijn om een ander resultaat te krijgen. De tweede wedstrijd zal net zo open zijn, daar maak ik mij geen zorgen over."

Dinsdag 7 mei zullen beide ploegen weer tegenover elkaar staan. Dan reist Borussia Dortmund af richting het Parc des Princes om hun 1-0 voorsprong te verdedigen. De winnaar zal de finale halen en spelen tegen of Real Madrid of Bayern München. Die halve finale eindigde tijdens de heenwedstrijd in 2-2.

  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
woensdag 1 mei 2024
Stadion
SIGNAL IDUNA PARK
Aftrap
21:00
Scheidsrechter
Taylor