Transfernieuws

'Barcelona twijfelt aan kwaliteiten van aangeboden Europees kampioen'

'Barcelona twijfelt aan kwaliteiten van aangeboden Europees kampioen'

2 mei - 12:57

Marco Verratti, ooit bijna Barça-speler, wordt opnieuw gelinkt aan de Catalaanse club. Het management van de 31-jarige Italiaan heeft hem aangeboden bij FC Barcelona, aldus Mundo Deportivo. Zijn terugkeer naar Europa hangt echter af van de beslissing van Barça, die twijfelt over zijn huidige niveau na een periode bij Al Arabi in Qatar.

In 2017 stond Verratti op het punt te tekenen bij Barcelona, een droom die hij nog niet heeft opgegeven. Ondanks zijn populariteit en ervaring is hij momenteel geen prioriteit voor de club, die zijn niveau in twijfel trekt. Verratti zou een aanzienlijke salarisverlaging moeten accepteren als hij de overstap maakt.

Barcelona overweegt alle mogelijkheden voor de invulling van hun middenveld voor het komende seizoen, gezien de financiële beperkingen en de regels van LaLiga. De club moet strategisch denken om te voldoen aan de 1-1 regel van de competitie, waarbij nieuwe spelers alleen gehaald kunnen worden als het financieel uitkomt.

Verratti maakte gedurende zijn carrière vooral naam als spelverdeler van Paris Saint-Germain. Tussen 2012 en 2023 speelde hij meer dan vierhonderd wedstrijden voor de Fransen. In 2021 werd hij Europees kampioen met het Italiaanse elftal.