Nieuws

Update: Vitesse presenteert seizoenkaartcampagne, capaciteit GelreDome omlaag

Update: Vitesse presenteert seizoenkaartcampagne, capaciteit GelreDome omlaag

15 mei - 10:18 Laatste update: 16 mei - 11:47

Vitesse heeft met een crowdfunding om de club te redden ruim 1,7 miljoen euro opgehaald. De actie is bedoeld om de financiële nood te lenigen en de voortzetting van de club in de Keuken Kampioen Divisie te verzekeren, nadat degradatie uit de Eredivisie een feit is. Voormalig spelers en stafleden waaronder Loïs Openda en Wilfried Bony openden de donaties met vijftigduizend euro. Volg hieronder alle updates!

Het overgrote deel van de crowdfunding kwam van supporters en sponsoren die Vitesse niet willen laten vallen. John van den Brom, aangesteld als nieuwe coach voor volgend seizoen, lanceerde de actie onder het motto 'Voor Geel-Zwart'. De crowdfunding die begon met een teller van bijna 120 duizend euro, is een race tegen de klok, gezien de KNVB Vitesse slechts twee weken gaf om hun financiën op orde te krijgen. Zonder verbetering dreigt de bond de proflicentie in te trekken en moet Vitesse dus mogelijk afdalen naar de amateurs.

Wil je ook geld doneren aan Vitesse? Klik dan op deze link!

De respons op de crowdfundingsactie is overweldigend. Bedrijven kunnen speciale pakketten kopen, terwijl supporters elk gewenst bedrag kunnen doneren. Opvallend is ook de steun van NEC-supporters, normaal de aartsrivalen, die bijdragen om te voorkomen dat Vitesse verdwijnt. De solidariteit strekt zich uit over het hele land, van Ajax tot FC Twente.

Tussen alle duizenden donaties zit een hele speciale. Coley Parry - de investeerder die mede verantwoordelijk is voor de misére waar Vitesse nu in zit - heeft ook gedoneerd. De Amerikaan claimt volgens De Telegraaf 14,3 miljoen euro van de Arnhemmers en daardoor werd de 10,5 miljoen euro die hij in de club stopte een lening.

Vitesse deelt op vrijdagavond de tussenstand van de actie: al bijna 1.2 miljoen euro is opgehaald. 

De Arnhemmers geven ook zaterdagavond de volgende update: het bedrag staat al op ruim 1.3 miljoen euro!

Hoewel Vitesse afgelopen weekend wederom niet wist te winnen, bleven de donaties wel binnenstromen. Na de laatste update is er nogmaals tweehonderdduizend euro binnen gekomen. Daarmee staat het opgehaalde bedrag nu op 1.5 miljoen euro.

In de tussentijd was er aan donaties nog eens 120.000 euro bijgekomen voor Vitesse, en daar is op maandag 14 mei nog een aanzienlijk bedrag aan toegevoegd. De Arnhemmers speelden een benefietwedstrijd tegen FC De Rebellen en dat leverde nog eens tachtigduizend euro op, zo weet De Telegraaf. Dat zorgt ervoor dat de tussenstand nu op 1,7 miljoen euro staat.

Na een succesvolle crowdfunding die €1,7 miljoen opleverde, start Vitesse op 19 mei de seizoenkaartverkoop onder het motto 'Voor Geel-Zwart'. Met de campagne, na de degradatie, hoopt de club het gemeenschapsgevoel te versterken en de financiële toekomst te beveiligen. Er zijn belangrijke wijzigingen: de capaciteit van het stadion vermindert naar 18.000, wat aanzienlijke kosten bespaart. Seizoenkaarthouders wiens plaatsen vervallen, krijgen een nieuw aanbod. De club introduceert ook een driejarige seizoenkaart om extra steun te genereren, zonder prijsvoordeel maar inclusief alle thuiswedstrijden.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!