Transfernieuws

'Stap naar Italiaanse top lonkt voor Doekhi na succesvol debuutseizoen bij Union'

'Stap naar Italiaanse top lonkt voor Doekhi na succesvol debuutseizoen bij Union'

02-07-2023 12:57 Laatste update: 13:41

Napoli heeft zijn oog laten vallen op Danilho Doekhi. Dat stelt zijn eigen zaakwaarnemer, Seraino Dalgliesh. Volgens de belangenbehartiger kan de Nederlandse centrumverdediger ook rekenen op interesse uit Duitsland en Engeland.

Doekhi speelt nog maar één seizoen in de Bundesliga bij Union Berlin, maar maakt daar ondertussen een onuitwisbare indruk. De hoofdstedelingen werden afgelopen seizoen knap vierde en plaatsten zich daarmee voor de groepsfase van de Champions League. Dat succes is zeker niet in de laatste plaats te danken aan Doekhi, die zonder twijfel altijd als één van de eersten op het wedstrijdformulier stond.

Prestaties die niet onopgemerkt zijn gebleven bij Napoli, zo weet Dalgliesh dus. "Ik weet dat Doekhi op de lijst van Napoli staat", vertelt hij in gesprek met radiozender CRC. "Er is ook één Bundesliga-club die hem wil hebben, dat geldt ook voor Engeland. Als er een officieel bod binnenkomt, zullen we het onderzoeken. Met het openen van de transfermarkt gaan we concrete aanbiedingen bekijken."

Doekhi kwam in de zomer van 2022 transfervrij over van Vitesse. In de jaren daarvoor stond de geboren Rotterdammer onder contract bij Excelsior en Ajax. Bij laatstgenoemde club speelde hij zijn wedstrijden vooral in het beloftenelftal.