Exclusive

Pepi is binnen, maar hoe gaat de aanval van PSV er komend seizoen uit zien?

Pepi is binnen, maar hoe gaat de aanval van PSV er komend seizoen uit zien?

07-07-2023 13:40 Laatste update: 13:28

PSV heeft Ricardo Pepi vrijdag officieel gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De Amerikaan moet de magere aanval in Eindhoven gaan versterken, maar hoe gaat die er komend seizoen uit zien. Voetbalnieuws zocht het voor je uit.

Vaste krachten

PSV begon afgelopen seizoen met enkele gewaardeerde krachten en opkomende talenten. Als klap op de vuurpijl werd Luuk de Jong teruggehaald naar Eindhoven en leken de supporters zich op te mogen maken voor een spetterend jaar. Eén jaar later blijkt het seizoen, zoals wel vaker in het voetbal, totaal anders te zijn gelopen. Cody Gakpo en Noni Madueke vertrokken in de winter en De Jong had het zacht gezegd lastig in zijn eerste seizoen terug. Toch zijn er ook positieve punten te vermelden. Johan Bakayoko groeide uit tot een vaste waarde. De Belg speelt nog niet wekelijks de sterren van de hemel, maar met zijn flitsende bewegingen en door zijn jonge leeftijd lijkt PSV een goudmijn in handen te hebben. Samen met De Jong lijkt Bakayoko vooralsnog zeker van zijn plek voor komend seizoen.

Aan de andere kant heeft PSV nog de beschikking over Anwar El Ghazi en de terugkerende Yorbe Vertessen. De verwachtingen van El Ghazi waren hoog, maar de Nederlander met Marokkaanse roots heeft zich nog niet kunnen bewijzen. Vertessen was een wapen door zijn snelheid, maar kwam nooit helemaal uit de voeten. De Belg keerde voor een half seizoen terug naar zijn geboorteland waar hij bij Royal Union SG driemaal scoorde in vijftien wedstrijden. Beide spelers lijken weinig kans te gaan maken op een basisplaats onder trainer Peter Bosz.

Toekomstige Talenten

Voorin heeft PSV ook nog enkele talenten die op het punt staan om door te breken. Ruud van Nistelrooij maakte afgelopen seizoen meermaals gebruik van Ismael Saibari in de aanval, maar ook vanuit Jong PSV lijken er voor komend seizoen spelers door te gaan stromen. De meest opvallende namen zijn die van Jason van Duiven en Isaac Babadi. Van Duiven scoorde afgelopen seizoen vijftien keer in de Keuken Kampioen Divisie en lijkt gedurende komend seizoen aanspraak te gaan maken op een plek bij het eerste. Babadi staat te boek als één van de grootste talenten en brak afgelopen seizoen eveneens definitief door in de KKD.
Jason van Duiven

Inkomende transfers

De deal van Pepi hing al enige tijd in de lucht maar is ondertussen door PSV wereldkundig gemaakt. De Amerikaan komt over van FC Augsburg en moet de concurrentiestrijd aan gaan met De Jong in de punt van de aanval. De ervaren aanvoerder van PSV is bezig aan zijn nadagen in het voetbal waardoor de Eindhovenaren alvast focussen op de toekomst.

Aan de linkerkant van de aanval is het karig in Eindhoven. Afgelopen seizoen vervulde Xavi Simons voornamelijk deze rol, maar zijn focus lijkt te liggen op het middenveld. PSV is hard op zoek naar een linkervleugelaanvaller en zet vol in op Noa Lang, met succes. De aanvaller werd vrijdag al gespot in Eindhoven en lijkt zich op te maken voor een transfer naar PSV. Naar verluidt betaalt PSV maximaal vijftien miljoen euro voor de international. Of er voorin nog spelers bij gaan komen is de vraag. Afgelopen seizoen bleek de spoeling na enkele blessures dun te zijn, maar financieel lijkt PSV niet in staat om nog meer kwaliteitsimpulsen toe te voegen aan de aanvalslinie.