Transfernieuws

Liverpool slagvaardig op de transfermarkt: Szoboszlai komt over uit Leipzig

Liverpool slagvaardig op de transfermarkt: Szoboszlai komt over uit Leipzig

02-07-2023 17:00 Laatste update: 17:04

Liverpool heeft een belangrijke slag geslagen op de transfermarkt. Dominik Szoboszlai komt over van RB Leipzig en gaat het middenveld van de Premier League-club versterken.

De transfer van Szoboszlai hing al in de lucht, maar is nu officieel beklonken. De middenvelder had een gelimiteerde afkoopsom van zeventig miljoen euro in zijn contract staan en Liverpool sloeg vlak voor het verstrijken van de deadline op die clausule toe. Persoonlijk waren de club en de speler er al enige tijd uit waardoor enkel de medische testen de overgang nog in de weg konden staan. Nu de deal officieel is gemaakt lijkt ook die obstakel te zijn overwonnen.

Szoboszlai is pas 22 jaar oud, maar staat al jaren te boek als een groot talent. De aanvallende middenvelder kwam al 32 maal uit voor zijn land Hongarije waar hij sinds dit jaar zelfs al aanvoerder is. Met Leipzig won de middenvelder al tweemaal de DfB Pokal en met RB Salzburg werd al vier keer beslag gelegd op het Oostenrijkse Landskampioenschap. Jürgen Klopp had afgelopen seizoen aardig wat personeelsproblemen op het middenveld en hoopt met de Hongaar de eerste stap te zetten naar een sterker middenveld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!