Nieuws

Son plots een jaar jonger in zijn thuisland: dit is de reden waarom

Son plots een jaar jonger in zijn thuisland: dit is de reden waarom

30-06-2023 07:33

Heung-Min Son werd in 1992 geboren en is volgens Europese begrippen dertig jaar oud. De Zuid-Koreaan was tot deze week echter 32 jaar oud in zijn eigen land. De aanvaller van Tottenham Hotspur is plots ruim een jaar jonger in zijn eigen land, hoe komt dat? VoetbalNieuws verklaart waarom.

Son vormt samen met Harry Kane het sterrenduo van Tottenham Hotspur. De Zuid-Koreaan viert op 8 juli zijn 30ste verjaardag in Londen en zal eindelijk ook voor Zuid-Koreaanse begrippen dertig jaar oud zijn. Zuid-Korea stapte deze week af van de eigen unieke manier van leeftijden tellen: in Zuid-Korea werd de leeftijd al geteld wanneer de baby in de buik van de moeder zit en deze periode van negen maanden werd afgerond naar een jaar.

De unieke regelgeving zorgde ervoor dat baby's al een jaar oud waren wanneer zij werden geboren. Daar kwam nog bij dat alle inwoners van het land op 1 januari officieel een jaar ouder werden. Baby's die bijvoorbeeld in december werden geboren, waren vervolgens in januari al twee jaar oud, terwijl die leeftijd in de rest van de wereld slechts om enkele weken zou gaan. 

Door de verandering in de regelgeving viert Son ook in Zuid-Korea zijn 31ste verjaardag op 8 juli. Voor de marktwaarde van de speler zal het weinig uitmaken: de 'Engelse' leeftijd van de speler is altijd gebruikt in de voetballerij.