Transfernieuws

'Merkwaardige actie: United trekt aanbod in na akkoord met De Gea'

'Merkwaardige actie: United trekt aanbod in na akkoord met De Gea'

27-06-2023 16:18 Laatste update: 16:07

Manchester United heeft het aanbod met betrekking tot de contractverlenging van de David de Gea ingetrokken. Volgens The Athletic had de 32-jarige Spanjaard een akkoord bereikt met United over een nieuw contract, maar The Red Devils besluiten het contract nu toch niet te ondertekenen.

De Gea had ingestemd met een aanzienlijke verlaging van zijn salaris, dat op het moment omgerekend ongeveer 435.000 euro is. United gaat hier echter toch niet mee akkoord. Sterker nog, de club dient een nieuw voorstel in met een nog lager salaris. Dit voorstel moet nog door de doelman worden goedgekeurd.

Volgens het Britse medium weegt De Gea momenteel zijn opties af. Gesprekken tussen de doelman en de club zijn nog gaande. Er wordt nog bekeken of hij het nieuwe aanbod zal accepteren. Naast interesse uit Saudi-Arabië kijken ook andere clubs met belangstelling naar de situatie.

Ondertussen zoekt Manchester United ook naar alternatieven. Zo heeft de club contact gehad met de vertegenwoordigers van André Onana. Ook overweegt de club om Dean Henderson terug te halen. Hij speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij Nottingham Forest en kan de nieuwe eerste doelman worden.