Transfernieuws

Hoge verwachtingen van Grillitsch bij Hoffenheim: 'Verwachten leiderschapsfiguur'

Hoge verwachtingen van Grillitsch bij Hoffenheim: 'Verwachten leiderschapsfiguur'

27-06-2023 12:00

Florian Grillitsch kan rekenen op een warm welkom na zijn terugkeer bij TSG Hoffenheim. Op de website van de Duitse club wordt gehint op een belangrijke rol voor de middenvelder, die al na één jaar vertrekt bij Ajax.

"Grillo is een uitzonderlijke voetballer, die met zijn enorme balbeheersing, technische vaardigheden en fantastisch spelinzicht al een echte game changer voor ons was en ook in de toekomst kan zijn", verklaart Alexander Rosen, directeur professional football bij Hoffenheim, op de clubwebsite. "We verwachten dat hij met zijn ervaring niet alleen een dominante rol op het veld zal spelen, maar ook binnen het team en in de kleedkamer een leiderschapsfiguur zal zijn."

Grillitsch zelf is ook opgetogen over zijn terugkeer naar de club waar hij van 2017 tot 2022 speelde: "Ik ben echt heel blij om terug te zijn bij TSG Hoffenheim. Ik heb heel bewust en vol overtuiging gekozen voor een terugkeer naar TSG. De afgelopen maanden hebben zeker bijgedragen aan mijn ontwikkeling en ik kijk ernaar uit om me vanaf dag één weer volledig in te zetten."

Tijdens zijn eerste periode bij Hoffenheim groeide Grillitsch uit tot een cruciale speler voor de club, die dit seizoen twaalfde eindigde in de Bundesliga. In vijf jaar tijd speelde hij 130 Bundesliga-wedstrijden en kwam hij met de club uit in zowel de Europa League als de Champions League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!