Transfernieuws

'Sanchez kan Ajax na één jaar alweer verlaten: interesse in back vanuit thuisland'

'Sanchez kan Ajax na één jaar alweer verlaten: interesse in back vanuit thuisland'

27-06-2023 08:30

Jorge Sanchez kan Ajax na één jaar alweer verlaten. Dat meldt Daniel Velasco, een journalist van het Mexicaanse TUDNMEX. Meerde clubs uit het thuisland van de rechtsback willen toeslaan.

Sanchez kwam afgelopen seizoen voor vijf miljoen euro over van Club América en tekende een contract tot 2026 bij Ajax. Het is goed mogelijk dat hij al na één jaar wordt weggekocht uit Amsterdam, aangezien Velasco meldt dat er twee Mexicaanse clubs met verregaande interesse zijn: Tigres en CF Monterrey.

Mocht Sanchez vertrekken bij Ajax, dan heeft het er alle schijn van dat directeur Sven Mislintat zich ook op die positie zal willen versterken. In Amsterdam zitten ze momenteel krap in de rechterverdedigers, ook zeker met het oog op het mogelijke vertrek van Jurriën Timber naar Arsenal. Alleen Devyne Rensch, Olivier Aertssen en Ahmetcan Kaplan zijn dan nog over voor de twee posities rechts in de verdediging.

Momenteel houdt Sanchez zich met heel andere dingen bezig. De verdediger maakt deel uit van de Mexicaanse selectie voor de Gold Cup. In de met 4-0 gewonnen openingswedstrijd tegen Honduras stond hij in de basis.