Transfernieuws

Oud-Feyenoorder verlaat Bundesliga-club transfervrij dankzij degradatieclausule

Oud-Feyenoorder verlaat Bundesliga-club transfervrij dankzij degradatieclausule

26-06-2023 17:14

Jean-Paul Boëtius heeft besloten om Hertha BSC te verlaten. Dat bevestigt de Duitse club, die afgelopen degradeerde uit de Bundesliga. De 29-jarige voetballer had een clausule in zijn contract opgenomen die hem daarom in staat stelde om transfervrij te vertrekken.

Hertha eindigde afgelopen seizoen onderaan de Bundesliga en degradeerde daardoor rechtstreeks. Boëtius, die in augustus 2022 een contract tekende tot de zomer van 2025, speelde in totaal 21 wedstrijden voor de club.

Het is nog onduidelijk welke richting de loopbaan van de ex-Feyenoorder nu op gaat. "We willen Jan-Paul bedanken voor zijn inzet voor Hertha BSC en wensen hem het allerbeste in zijn toekomstige carrière, zowel sportief als privé", aldus sportief directeur Benjamin Weber.

Boëtius, die eerder uitkwam voor KRC Genk en FC Basel, verliet Feyenoord in 2018 voor FSV Mainz 05. Na drie seizoenen bij Mainz te hebben gespeeld, stapte hij transfervrij over naar Hertha. In zijn tijd bij Feyenoord speelde hij 109 wedstrijden in de Eredivisie.

De middenvelder lag eerder dit jaar uit de running vanwege teelbalkanker. Volgens Voetbal International staan AEK Athene en Panathinaikos nu in de rij om Boëtius binnen te halen.