Exclusive

Wie is Valentín Barco, de jonge linksback die op de radar van Ajax staat?

Wie is Valentín Barco, de jonge linksback die op de radar van Ajax staat?

25-06-2023 12:51 Laatste update: 13:00

Volgens Argentijnse berichtgeving is Ajax in de markt voor Valentín Barco. Wie is deze achttienjarige linksback van Boca Juniors, die met een dure ontsnappingsclausule zomaar richting Amsterdam kan komen? VoetbalNieuws stelt je voor. 

Valentín Barco werd geboren op 23 juli 2004 in een provincie van Buenos Aires genaamd Veinticinco de Mayo. Op driejarige leeftijd begon Barco met voetballen bij Sportivo Las Parejas. Zes jaar later werd de Argentijn op negenjarige leeftijd overgenomen door Boca Juniors. In de jaren die daarop volgden, ontwikkelde de speler zich bij de Argentijnse topclub.

De linksback mocht zich in 2021 bij de tweede ploeg van Boca melden. Na tweeënhalf jaar bij het tweede elftal werd op 1 juli 2023 de stap naar het eerste van Boca op zeventienjarige leeftijd gemaakt. Op het moment van schrijven heeft Barco zes wedstrijden op zijn naam staan op het hoogste niveau in Argentinië. Trainer Jorge Almíron lijkt het volledige vertrouwen te geven aan de linksback, die vaak de volle negentig minuten mag maken bij de topclub. Borca komt ook uit voor Jong Argentinië en heeft al drie interlands achter zijn naam staan. 

De linksback is linksvoetig en doet met zijn lengte (1 meter 68) denken aan de nieuwe Nicolás Tagliafico. De linksback schuwt het duel niet, is snel op de eerste meters en heeft een gezonde aanvalsdrang. Ajax kan de linksback, die tot 2024 onder contract staat bij Boca, voor tien miljoen euro ophalen vanwege een ontsnappingsclausule.