Nieuws

'Carrière Suárez hangt aan een zijden draadje: 'Heeft zelfs kans op een prothese''

'Carrière Suárez hangt aan een zijden draadje: 'Heeft zelfs kans op een prothese''

22-06-2023 09:01

Volgens Alberto Guerra, de voorzitter van Grêmio, is het zeer reëel om te denken dat Luis Suárez binnenkort een einde maakt aan zijn carrière. De Uruguayaan kampt naar verluidt met grote knieproblemen.

"Het probleem is serieus. Hij heeft veel injecties gehad en veel medicijnen gebruikt. Hij bereikt de grens, maar waar deze precies ligt, weten we niet", aldus Guerra, die onder meer wordt geciteerd door Globo. "Hij moet mogelijk een prothese krijgen."

Suárez, die zijn profcarrière in Nederland een boost gaf bij FC Groningen en Ajax, speelt sinds december voor de Braziliaanse club. In 25 officiële duels scoorde hij tot dusver elf keer en gaf hij acht assists. Het einde van zijn loopbaan lijkt nu dus dichter bij dan ooit.

Zijn grootste furore beleefde de inmiddels 36-jarige aanvaller bij FC Barcelona, waar hij in 191 wedstrijden 144 keer het net wist te vinden en in 2015 de Champions League won. Daarnaast speelde hij voor Liverpool, Atlético Madrid en Nacional, de club uit zijn geboorteland waar hij zijn profcarrière begon.