Transfernieuws

Feyenoord doet Marciano van de hand: keeper vertrekt transfervrij naar thuisland

Feyenoord doet Marciano van de hand: keeper vertrekt transfervrij naar thuisland

18-06-2023 21:24

Ofir Marciano maakt de transfervrije overstap van Feyenoord naar Hapoel Beer Sheva. De derde keeper van de Rotterdammers keert terug naar zijn thuisland, waar hij voor drie jaar tekent.

Marciano had weinig perspectief op speelminuten bij Feyenoord, waar zijn contract dus niet werd verlengd. Via de clubkanalen van Hapoel Beer Sheva wordt wereldkundig gemaakt dat de keeper een contract tekent tot medio 2026. "Na acht jaar ben ik weer terug in Israël en dat doe ik heel graag bij Hapoel Beër Sheva. Ik kan niet wachten om als eerste keeper van het team op het veld te staan", vertelt Marciano in het persbericht.

Feyenoord nam Marciano in 2021 over van het Schotse Hibernian FC als back-up keeper voor Justin Bijlow. Vorig seizoen kwam de doelman uit Israël meermaals aan de bak voor de club uit Rotterdam, toen de eerste keeper geblesseerd was. Sinds de aankomst van Timon Wellenreuther nam Marciano genoegen met de rol als derde keeper. In totaal kwam hij tot twintig optredens voor de recente landskampioen.