Nieuws

Geblesseerde Van den Berg mist EK met Jong Oranje, Van de Looi roept vervanger op

Geblesseerde Van den Berg mist EK met Jong Oranje, Van de Looi roept vervanger op

17-06-2023 13:58 Laatste update: 14:01

Sepp van den Berg moet het EK met Jong Oranje aan zich voorbij laten gaan. De centrale verdediger van Liverpool kampt met een spierblessure, die hij vrijdag op de training opliep. Bondscoach Erwin van de Looi roept Shurandy Sambo op als zijn vervanger.

Dat meldt onder meer de NOS zaterdagmiddag. Het gemis van Van den Berg, die het trainingskamp in Oostenrijk inmiddels heeft verlaten, is een grote aderlating voor Jong Oranje. De 21-jarige mandekker vormde in de afgelopen oefenwedstrijden standaard het centrale duo met Micky van de Ven van VfL Wolfsburg. Met Jan-Paul van Hecke heeft Van de Looi nog één andere centrale verdediger over in zijn selectie.

Van den Berg werd afgelopen seizoen door The Reds verhuurd aan Schalke 04. Daar stond hij door een gescheurde enkelband en een voetblessure maandenlang aan de kant. In april maakte hij pas zijn rentree, maar de Zwollenaar kon niet voorkomen dat Die Köningsblauen degradeerden uit de Bundesliga.

Jong Oranje speelt aanstaande woensdag haar eerste wedstrijd op het EK in Roemenië en Georgië. Dan staat de wedstrijd tegen de Belgen op het programma.