Transfernieuws

'Transfersom Kökcü valt lager uit: Benfica overtuigt Feyenoord met Enzo-scenario'

'Transfersom Kökcü valt lager uit: Benfica overtuigt Feyenoord met Enzo-scenario'

09-06-2023 10:11
1

De potentiële transfersom die Feyenoord voor Orkun Kökcü van Benfica kan ontvangen komt lager uit dan aanvankelijk geschetst. Volgens het Algemeen Dagblad wordt het transferrecord van Luis Sinisterra slechts nét aan diggelen geschoten.

Feyenoord en Benfica zijn momenteel aan het onderhandelen over Kökcü, die zelf zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Lissabon. Volgens 1908 kan de middenvelder voor vijf jaar tekenen en krijgt hij de 'tien' als rugnummer. De Rotterdammers denken aan een bedrag van rond de veertig miljoen euro voor hun aanvoerder, maar daar wil de Portugese club niet aan voldoen.

Volgens het AD moet Feyenoord denken aan een bedrag tussen de 25 en 30 miljoen euro, iets meer dan dat Leeds United voor Sinisterra betaalde. Het zou een bedrag zijn die marktconform is met wat clubs als Aston Villa en Manchester United voor Kökcü over hebben. Het verschil met de transfer van de Colombiaan is dat Kökcü uit de eigen jeugd komt en dat dan ook alles naar de Rotterdammers gaat.

Bovendien stuurt Dennis Te Kloese aan op een flink doorverkooppercentage. Daar kan Enzo Fernández als voorbeeld voor worden genomen. De Argentijn werd afgelopen zomer voor achttien miljoen euro opgepikt bij River Plate en maakte een half jaar later voor 120 miljoen euro een transfer naar Chelsea. De voormalig club van de Argentijn kreeg daardoor nog eens dertig miljoen euro op de rekening.