Exclusive

Feyenoord zoekt 'aanbiedingen' in Engeland: deze buitenspelers komen in aanmerking

Feyenoord zoekt 'aanbiedingen' in Engeland: deze buitenspelers komen in aanmerking

12-06-2023 13:38 Laatste update: 13:38

Oussama Idrissi is teruggekeerd naar Sevilla en daarom zijn ze bij Feyenoord naarstig op zoek naar een nieuwe linksbuiten. Daar maakt algemeen directeur Dennis te Kloese geen geheim van. De bestuurder legde onlangs zijn transferprioriteiten op tafel en gaf aan dat hij een oogje in het zeil gaat houden in Engeland om eventuele aanbiedingen op te pikken. VoetbalNieuws kijkt mee en concludeert dat Te Kloese wel eens op één van deze negen buitenspelers zou kunnen doelen.  

Volgens het doorgaans betrouwbare 1908 is Feyenoord op zoek naar een onvoorspelbare en creatieve vleugelspeler die goed is in de één-tegen-één situatie. Daarnaast moet de aanvaller ook voldoen aan goede dribbelkwaliteiten, waarmee hij aan beide kanten zijn tegenstander kan passeren. Eigenlijk zijn de Rotterdammers op zoek naar een type Luis Sinisterra, de Colombiaan die afgelopen zomer de Eredivisie verliet voor een avontuur bij Leeds United in de Premier League.

1. Sulemana - Southampton

De naam van Kamaldeen Sulemana zal je bekend in de oren klinken. De Ghanese linksbuiten was in een ver verleden namelijk al eens dicht bij een transfer naar Ajax en werd afgelopen winter nog aan PSV gelinkt als vervanger van de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo. Zo ver kwam het niet en dus nam het in het nood verkerende Southampton hem over van Stade Rennes.

Helaas voor The Saints kon Sulemana ze niet behoeden voor degradatie en lonkt er voor hem dan ook een seizoen in de Championship. Dat is naar verwachting niet iets waar de 21-jarige Ghanees op zit te wachten en dus zou een transfer wel eens tot de mogelijkheden kunnen behoren. Mocht Feyenoord toe willen slaan, dan zal de portemonnee wel flink getrokken moeten worden. Southampton betaalde afgelopen winter liefst 25 miljoen euro aan Rennes. Wellicht komt Sulemana in de aanbieding.

2. Edozie – Southampton

Ook Samuel Edozie is een speler van Southampton die wel eens heel interessant zou kunnen zijn voor Feyenoord. De twintigjarige buitenspeler werd afgelopen zomer door The Saints voor acht miljoen euro overgenomen van Manchester City. In Manchester vertolkte Edozie een belangrijke rol bij de beloften van de club, maar maakte hij ook al zijn debuut in de hoofdmacht onder Pep Guardiola. De Engelsman met Ghanese roots stond in het seizoen 2020/21 in de basis tijdens de wedstrijd om de Community Shield tegen Leicester City.

Bij Southampton kwam Edozie dit seizoen tot zeventien wedstrijden, waarvan hij er maar slechts vijf in de basis stond. De linksbuiten, die in Engeland ook wel wordt vergeleken met Leroy Sané, was ook deels slachtoffer van de paniekaankopen die de in het in degradatie verkerende Southampton afgelopen winter deed. Wellicht kunnen de Rotterdammers toeslaan en ontvouwt er zich een Jadon Sancho-scenario in De Kuip.

3. Gnonto – Leeds United

De naam van Wilfried Gnonto zal de harten van de Feyenoord-fans meteen sneller doen kloppen. De linksbuiten van Leeds United was afgelopen zomer namelijk al dicht bij een transfer naar De Kuip. De negentienjarige Italiaan, die destijds nog voor FC Zürich speelde, was naar verluidt zelf al rond met Feyenoord maar tot een transfer kwam het niet. De Zwitsers eisten een te hoge transfersom en niet iedereen binnen het Maasgebouw was het eens met de prijs/kwaliteitverhouding.

Op de laatste dag van de transfermarkt verkaste Gnonto naar Leeds United, waar hij moest gaan concurreren met onder andere Luis Sinisterra. De Italiaan kwam in 45 wedstrijden tot zes goals en vijf assists en degradeerde met Leeds, waardoor hij niet de hoofdprijs zal hebben. Nog geldt Gnonto als een ruwe diamant. Aan Slot straks misschien de taak om de bijtel erbij te pakken en deze te slijpen.

Feyenoord zoekt 'aanbiedingen' in Engeland: deze buitenspelers komen in aanmerking

4. Sinisterra – Leeds United

Als je op zoek bent naar een type Luis Sinisterra, waarom zou je de speler in kwestie zelf dan niet proberen terug te halen? Net als Gnonto speelt de Colombiaan momenteel bij Leeds United dat is gedegradeerd naar de Championship. Dat is iets wat Sinisterra naar alle waarschijnlijkheid niet voor mogelijk had gehouden toen hij afgelopen zomer de stap maakte vanuit de Eredivisie naar de Premier League.

De kans dat Feyenoord Sinisterra terug kan halen lijkt klein, maar mochten ze alsnog een poging wagen dan weet het wat er in huis wordt haalt: een met zijn 23 jaar nog altijd jonge speler met onnavolgbare dribbels en garantie voor rendement. Aangezien de Rotterdammers alleen maar willen kopen is zijn transferwaarde van tweeëntwintig miljoen euro aan de hoge kant, maar zeg nooit nooit.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Luis Sinisterra 🇨🇴 (@luissinisterra)

5. Summerville – Leeds United

Met Cryscensio Summerville krijgen we de derde buitenspeler van Leeds United in de lijst die een link heeft met Feyenoord. De geboren Rotterdammer doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord en verliet De Kuip na uitleenbeurten aan FC Dordrecht en ADO Den Haag. Bij Leeds maakte Summerville een moeilijk eerste jaar door maar beleefde hij dit seizoen zijn absolute doorbraak. De rechtsbenige buitenspeler maakte belangrijke doelpunten en verdiende een plekje in de selectie van Jong Oranje maar kon niet voorkomen dat Leeds is afgezakt naar de Championship.

Dat Summerville bij Leeds kan rekenen op speeltijd staat vast, maar of hij een jaar in de Championship ziet zitten is de grote vraag. De Nederlander werd in de wandelgangen al aan terugkeer naar de Eredivisie gelinkt. PSV zou met hem aan de haal willen gaan, maar een overstap naar Feyenoord is ook zeker niet ondenkbaar. Volgens Transfermarkt.com heeft Summerville een transferwaarde van twaalf miljoen euro.

6. Diallo – Manchester United

Amad Diallo is ook een buitenspeler die Feyenoord al enige tijd in de gaten houdt. De Ivoriaan die ooit voor dertig miljoen euro werd gekocht door Manchester United staat daar nog altijd onder contract. In de zomer van 2021 was de aanvaller al dicht bij een huurtransfer naar Feyenoord, maar een blessure gooide uiteindelijk roet in het eten waardoor niet hij maar Reiss Nelson naar De Kuip kwam.

In de tussentijd werd Diallo verhuurd aan Rangers FC en Sunderland, waar zijn periode bij laatstgenoemde club het best was. De Ivoriaan was dicht bij promotie naar de Premier League maar moest in de halve finale van de play-offs buigen voor promovendus Luton Town. Volgens 1908 volgt Feyenoord Diallo, die destijds zelf al rond was met de club, nog altijd op de voet. Wie weet komt er deze zomer wat van, maar het prijskaartje van achttien miljoen euro is niet mis.

7. Anthony Elanga – Manchester United

De naam van Anthony Elanga is misschien wel de meest enerverende naam in de lijst. De Zweedse linksbuiten van Manchester United staat nog altijd te boek als één van de grootste talenten van de club, maar is ver in de pikorde gedaald. Elanga kon afgelopen seizoen aan het begin van de periode onder Erik ten Hag nog wel rekenen op speeltijd, maar zakte vervolgens met de week verder af. Tel daar de concurrentie met Marcus Rashford, Alejandro Garnacho, Jadon Sancho en de aankomende aanvallende kwaliteitsinjecties bij op en het wordt een zeer lastig verhaal.

De kans dat Elanga zijn heil elders gaat zoeken is groot en een stap naar de Eredivisie zou misschien wel niet zo’n gek idee zijn. Afgelopen winter zat PSV naar verluidt al achter hem aan, maar Feyenoord kan hem nu een basisplaats en Champions League-voetbal bieden. Volgens Transfermarkt.com is de pas 21-jarige Elanga 25 miljoen euro waard, maar United kan hem in de aanbieding zetten om extra transferinkomsten te genereren.

8. Pellistri - Manchester United

Facundo Pellistri werd in de zomer van 2020 door Manchester United opgepikt uit Uruguay. De 21-jarige aanvaller staat te boek als een groot talent in de jeugdopleiding van The Mancunians en werd al twee keer uitgeleend aan het Spaanse Deporivo Álaves. Ten Hag besloot om de Uruguayaan bij de selectie te houden en dat deed hij niet zomaar. De Nederlandse manager heeft meermaals aangeven een toekomst voor Pellistri te zien op Old Trafford.

Leuk en aardig, maar Pellistri zelf staat nu op een kruispunt in zijn carrière. De aanvaller maakte niet voor niets deel uit van de selectie van Uruguay op het WK in 2023 en veel speeltijd is dan ook een must. Dat is iets wat Feyenoord hem zou kunnen bieden. Pellistri speelt normaal gesproken weliswaar vanaf rechts, maar Slot is wel een trainer die van hem een goede linksbuiten zou kunnen maken, of er wordt uiteindelijk nog geschoven met Igor Paixão.

9. Nelson – Arsenal

Met Reiss Nelson treffen we de derde speler met een Feyenoord-verleden in de lijst. De aanvaller van Arsenal maakte deel uit van de selectie in het succesvolle seizoen waarin de Conference League-finale werd behaald. Nelson koos er uiteindelijk voor om voor zijn kans te gaan bij de club waar zijn hart aan heeft verpand. Ondanks dat hij met één doelpunt en assist tegen AFC Bouremouth ongelofelijk belangrijk was voor Arsenal, maakte hij maar sporadisch minuten.

Nelson is inmiddels 23 jaar oud en gaat volgens kwaliteitsmedium The Athletic zijn aflopende contract bij Arsenal verlengen. Feit blijft dat hij toch zal moeten gaan spelen en daar ziet het er voor hem bij The Gunners momenteel niet naar uit. Voor de Engelsman geldt eigenlijk hetzelfde als voor Pellistri, ook qua positie. De contractverlenging kan een tactiek zijn om niet transfervrij de deur uit te lopen, zodat het Arsenal dat hij zo lief heeft nog iets aan hem overhoudt. Feyenoord zou zeker een poging kunnen wagen om hem definitief over te nemen.