Nieuws

Bayern-keuze pakt goed uit voor De Ligt: 'Veel waardering van de fans en de staf'

Bayern-keuze pakt goed uit voor De Ligt: 'Veel waardering van de fans en de staf'

29-05-2023 19:36

Matthijs de Ligt werd afgelopen weekend kampioen met Bayern München en stelt dat het voor hem de juiste keuze is geweest om Turijn achter zich te laten. Dat het kampioenschap zo spannend zou worden had de verdediger ook niet verwacht.

De Ligt liet afgelopen zomer Juventus achter zich voor een avontuur bij Bayern. De Duitsers hadden het lastig, maar De Ligt stelt dat zijn keuze goed heeft uitgepakt. "Ik denk dat Bayern de juiste stap is geweest op dit moment in mijn carrière. Voor mij als voetballer en als mens. Ik pas gewoon heel goed bij de club. Ik krijg veel waardering, ook van de supporters, mijn medespelers en de trainers", vertelt de Nederlander in gesprek met De Telegraaf. "Als jonge jongen kon ik alleen maar dromen van wat ik op deze jonge leeftijd heb bereikt. Ik ben nog superjong, pas 23. Normaal gesproken heb ik nog een lange tijd te gaan. Hopelijk kunnen er nog meer prijzen volgen."

Voorafgaande aan het weekeind stond Bayern tweede en leek de titel uit zicht. "We wisten dat de kans klein was, omdat Dortmund normaal heel sterk is thuis. Maar we hebben de hele week tegen elkaar gezegd positief te blijven. Het enige dat wij kunnen doen is zelf winnen en dan ligt het aan Dortmund." Borussia Dortmund kreeg het niet voor elkaar om in eigen huis te winnen waardoor de weg voor Bayern weer open lag. "Het was uiteindelijk nog heel spannend want pas in de 89e minuut maakten we de 1-2. Het was niet makkelijk om het hoofd koel te houden. Dat hebben we gelukkig wel gedaan."