Reactie

Kökcü onhult oorzaak van slaapproblemen: 'Heb er klein trauma aan overgehouden'

Kökcü onhult oorzaak van slaapproblemen: 'Heb er klein trauma aan overgehouden'

16-05-2023 12:47

Orkun Kökcü heeft een boekje open gedaan over de oorzaak van zijn slapeloosheid. Het blijkt dat een speciale shake de boosdoener is geweest voor het verstoorde slaapritme van de aanvoerder van Feyenoord.

Na afloop van de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles was Kökcü zichtbaar aangeslagen. De middenvelder stortte ter aarde en werd niet veel later huilend in de arme gesloten door Arne Slot. Aan het Algemeen Dagblad vertelde hij even later dat hij aan het begin van het seizoen last had van slaapproblemen. Dat alles begon allemaal na het drinken van een speciale shake.

"Mijn hart ging sneller kloppen, waardoor ik verstijfde. Ik ben zo geschrokken dat ik er een klein trauma aan heb overgehouden", vertelt Kökcü aan de Volkskrant. Hij dronk deze shake voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en Slavia Praag in de Conference League dronk. "Ik heb die nacht geen minuut geslapen en de maanden daarna lukte het vaak ook niet."

In die tijd was vier uur slaap al veel voor Kökcü. Tijdens het trainingskamp aan het begin van het seizoen brak de aanvoerder, die zich in tranen bij Slot meldde en even later vertrok. "Ik moest mezelf redden van dat trauma. De trainer zei meteen: ga maar. Ik heb niet op een vliegtuig gewacht, ben met een busje in acht uur naar huis gereden."

Ondertussen werd het hoofd van Kökcü voller en voller en zelfs zijn ouders sliepen bij hem op de bank om er voor hem te kunnen zijn. "De trainer was een van de weinigen die ervan afwist", aldus Kökcü. "Hij is meer dan een trainer, hij begrijpt precies hoe hij met mensen om moet gaan. Vandaar dat ik moest huilen toen ik hem na de kampioenswedstrijd omhelsde."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!