Transfernieuws

'Fati kan zeventig miljoen in laadje brengen, Barcelona overweegt mee te werken'

'Fati kan zeventig miljoen in laadje brengen, Barcelona overweegt mee te werken'

01-05-2023 20:45

Ansu Fati zou aankomende zomer wel eens kunnen vertrekken bij FC Barcelona. Volgens het Spaanse SPORT staan de Catalanen niet onwelwillend tegenover een transfer van het talent.

Fati kwam als een komeet bij Barcelona en nam het heilige rugnummer tien over toen Lionel Messi vertrok. Dat de Spanjaard talentvol is staat vast, maar sinds de meerdere, langdurige blessures komt hij steeds minder in de plannen van Xavi voor.

SPORT meldt nu dat Barcelona zelfs overweegt om Fati te laten gaan. Volgens het medium zou Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van de aanvaller, de clubleiding ervan hebben verzekerd dat hij minimaal zeventig miljoen euro in het laadje kan brengen met de verkoop van één van zijn sierpaardjes. Er zou voornamelijk interessen zijn uit de Premier League.

Fati zelf gaf al eens aan dat zijn toekomstvisie volledig in Barcelona ligt, maar Bori Fati (Fati senior) vertelde onlangs dat hij in gesprek wil met sportief directeur Mateu Alemany. Fati zelf ligt nog vier jaar vast in Catalonië. Dit seizoen kwam hij tot dertig optredens in de Primera Division, waarvan negentien keer als invaller. Daarin scoorde hij vier keer.