Opinie

'De bekerfinale maakt wel duidelijk waarom deze ploegen geen kampioen worden'

'De bekerfinale maakt wel duidelijk waarom deze ploegen geen kampioen worden'

30-04-2023 21:27
1

Kenneth Perez en Kees Kwakman zijn het oneens met de uitspraken van Luuk de Jong over het gedrag van spelers in de bekerfinale. De aanvoerder van PSV stelde dat beide ploegen maar wat graag het seizoen wilden redden met de bekerwinst, en mede daarom vaak betrokken waren bij discussies en opstootjes. Volgens de analisten van ESPN heeft dat er niets mee te maken. Bovendien vinden ze het niveau van beide ploegen veel lager dan dat van de aanstaande landskampioen; Feyenoord.

"Ik snap dat er veel op het spel staat, maar dit ging te ver", aldus Kwakman. "Dit was geen winnaarsmentaliteit. Bij elk opstootje vooraan staan, is geen winnaarsmentaliteit."

Perez zag, in tegenstelling tot de voorgaande weken, dat juist het publiek in De Kuip zich gedroeg. "Niemand uit het publiek heeft iets gedaan. Verder heeft iedereen zich keurig gedragen. Dit was een compliment waard."

Hij gaat vervolgens nog in op het niveau van de wedstrijd. "Ik vind dat dit absoluut het maximale is voor PSV. Wat je de afgelopen twee wedstrijden hebt gezien, maakt wel duidelijk waarom deze ploegen geen kampioen worden. Feyenoord is echt stukken beter."