Opinie

Analisten ergeren zich mateloos aan spelers in bekerfinale: 'Écht treurnis'

Analisten ergeren zich mateloos aan spelers in bekerfinale: 'Écht treurnis'

30-04-2023 19:07
2

De heren analisten van ESPN zijn allesbehalve onder de indruk van het niveau van de bekerfinale tussen Ajax en PSV. Het constante gemekker van de spelers is Kenneth Perez een doorn in het oog. Marciano Vink kijkt op zijn beurt naar een bekerfinale van een erbarmelijk niveau.

In een verhitte eerste helft bleef goed voetbal achterwege. Wel hadden de spelers van Ajax en PSV het geregeld met elkaar aan de stok. "Het niveau en het gedrag van de 22 spelers...", zucht Perez in de rust bij ESPN. "Vooral een aantal ervaren spelers. Een compliment aan de supporters. Maar het is écht treurnis op het veld."

De Deen krijgt bijval van collega-analist Kees Kwakman. "Ik heb het na Feyenoord al gezegd, maar het is verschrikkelijk om naar dit soort wedstrijden te kijken. Om de twee minuten liggen spelers op de grond. Ook rondom die goal gebeurt er weer van alles."

Vink ergerde zich niet alleen aan het onderlinge geruzie tussen Ajax en PSV, maar ook aan het vertoonde spel. "Beide ploegen werden alleen gevaarlijk als ze opportunistisch speelden. Qua voetbal is het van beide ploegen echt erbarmelijk slecht."