Nieuws

Heitinga verklaart keuze voor Grillitsch, Van Nistelrooij over basisplaats Sangaré

Heitinga verklaart keuze voor Grillitsch, Van Nistelrooij over basisplaats Sangaré

23-04-2023 14:42 Laatste update: 14:44

John Heitinga heeft zijn keuze voor Florian Grillitsch op het Ajax-middenveld verklaard. De oefenmeester denkt dat de Oostenrijker een belangrijke schakel kan zijn bij PSV-Ajax. Ruud van Nistelrooij vertelt anderzijds waarom hij Ibrahim Sangaré vanaf de eerste minuut laat beginnen.

Door de tiende gele kaart van Edson Álvarez mist de Mexicaan de ontmoeting met PSV, waardoor er een plekje vrijkomt voor Grillitsch. "Kenneth (Taylor, red.) en Florian moeten ons spel vormgeven. Zij moeten betrokken zij bij onze opbouw, en het spel in beweging brengen", zegt de Ajax-trainer bij ESPN.

Volgens Heitinga moet Ajax extra aandacht besteden in de luchtduels. "We weten dat kopkracht een kracht van PSV is, in de omschakeling en met standaardsituaties. We moeten zorgen dat de spelers die de ballen geven die ballen niet kunnen geven."

Sangaré keert terug

Bij PSV keert Sangaré terug in de basis. Onlangs werd de Ivoriaan nog gepasseerd door Van Nistelrooij. "Het gaat er om dat Ibi fantastisch heeft gereageerd toen hij gepasseerd werd", begint de trainer van de Brabanders bij de betaalzender. "Ik vond dat daar reden toe was. Hij is uit een ander vaatje gaan tappen en wilde deze wedstrijd niet missen. Dat heb ik teruggezien. Daarom kon ik niet om hem heen."