Reactie

FC Groningen witheet na biergooi-incident: Ga dan weg en kom niet meer terug

FC Groningen witheet na biergooi-incident: "Ga dan weg en kom niet meer terug"

22-04-2023 21:35 Laatste update: 23:47

Algemeen Wouter Gudde is ziedend op de supporter van FC Groningen die er zaterdagavond voor zorgde dat het duel tegen NEC gestaakt werd. Een fan gooide een beker met bier naar de grensrechter, waardoor de wedstrijd definitief werd gestaakt.

Kort nadat bekend was geworden dat de wedstrijd definitief is gestaakt, stond Gudde ESPN te woord. "Het is dramatisch", begint hij, waarna hij het 'individu' terecht stelt. "We speelden een wedstrijd waarin er werkelijk niets aan de hand was, met een goede sfeer in het stadion. Het wordt verziekt door een individu. Er zitten twintigduizend mensen in het stadion en dan verziekt één iemand, die zich op geen enkele manier kan gedragen, het voor iedereen."

Ook Gudde weet als geen ander dat het niet de eerste keer is dat Groningen dit seizoen wegens een staking in de picture staat. "Wij zijn bij meerdere incidenten betrokken geweest dit jaar. Ik denk dat je dat niet los kunt zien van de sportieve prestaties. Maar dat is nog geen reden om je te misdragen in een stadion. Het fijne is dat de dader meteen wordt gepakt en iedereen zich tegen hem uitspreekt, maar het is wel weer FC Groningen dat in een negatief daglicht komt te staan. Het moet gewoon de stadions uit."

"Ik zat net in de scheidsrechterskleedkamer en daar werd ook gezegd: in je sporthart wil je gewoon doorspelen. Maar nu niks doen en dan zeggen: het was maar een glas, ik voel er geen pijn van... Waar ligt dan de volgende grens?", aldus de bestuurder, die niets anders kan doen dan toegeven aan de regels. "De regels zijn duidelijk: je moet je gedragen in een stadion. Als je dat niet kunt, ga dan weg en kom niet meer terug", besluit hij met treffende woorden.