Nieuws

Verdediger zinspeelt op terugkeer naar de Eredivisie: 'Dat zou ik graag willen'

Verdediger zinspeelt op terugkeer naar de Eredivisie: 'Dat zou ik graag willen'

07-04-2023 12:15 Laatste update: 12:25

Vito Wormgoor zou graag terug willen keren in Nederland. De verdediger, die uitstapjes maakte naar Noorwegen en de Verenigde Staten, ziet zichzelf wel van waarde zijn voor veel ploegen uit de Eredivisie, vertelt hij aan VoetbalPrimeur.

Wormgoor verliet Nederland in 2016 om in Noorwegen bij Aelesund FK en SK Brann te spelen. Daar trof de spijkerharde verdediger ene Erling Haaland op zijn pad. Een groot succes werd die ene wedstrijd tegen de spits van Manchester City niet.

"Toen ik bij Brann speelde, moesten we thuis tegen Molde voetballen. Daar stond een zeventienjarige Haaland toen in de spits", begint Wormgoor bij VP, die onderschrijft dat Haaland toen ook al deed wat hij momenteel zo vaak doet. "Die mooie gek scoorde vier keer in twintig minuten tijd... We gingen er uiteindelijk vanaf met 0-5. Mijn vader zei na de wedstrijd tegen me: een zeventienjarige spits scoort vier keer tegen je, Vito. Je kunt beter stoppen. Toen zei ik: pa, luister, deze jongen gaat de beste spits van de wereld worden."

De 34-jarige Wormgoor is aan het eind van zijn loopbaan, maar voelt zich nog 'een twintiger qua fitheid'. Een rentree op de Nederlandse velden ziet hij wel zitten. "Een terugkeer naar Nederland ligt dan misschien wel in het verschiet. Dat zou ik graag willen, omdat de kinderen ook groter worden. De oudste is elf en moet volgend jaar naar de middelbare school", aldus de verdediger, die vervolgens nog een argument geeft waarom Eredivisie-ploegen hem moeten nemen. "Ik denk dat ik met mijn leiderschapskwaliteiten en ervaring voor veel Eredivisie-ploegen van waarde zijn."