Nieuws

Rechtbank veroordeelt Vloet tot 2,5 jaar cel: de situatie van het begin tot eind

Rechtbank veroordeelt Vloet tot 2,5 jaar cel: de situatie van het begin tot eind

03-04-2023 15:30 Laatste update: 19:58

Rai Vloet heeft vandaag (maandag 3 april 2023) te horen gekregen dat hij is veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf. De middenvelder veroorzaakte een dodelijk ongeval op 14 november 2021 en zal daar nu voor moeten boeten. VoetbalNieuws bezorgt je een tijdlijn van de jaren rondom het moment.

Vloet breekt door bij Heracles

Het jaar voordat Vloet het noodlottige ongeval veroorzaakt, wordt hij van Excelsior naar Heracles Almelo gehaald. Daar beleeft hij zijn beste jaar in zijn carrière: de aanvallende middenvelder maakt liefst 16 goals in 33 Eredivisie-wedstrijden. In het seizoen 2021/22 gaat het wat voetballend gezien wat minder met Vloet, maar doet hij het met 3 goals in 12 wedstrijden ook zeker niet slecht. Dan komt er ineens treurig nieuws naar buiten waarin hij een hoofdrol speelt.

Het fatale ongeval en de nasleep daarvan

Op 14 november 2021 veroorzaakt Vloet een auto-ongeluk waarbij de toen vierjarige Gino om het leven komt. Dat is nieuws wat op zichzelf al treurig is, maar in de daaropvolgende weken lekken er steeds meer details uit waarin Vloet er nog slechter vanaf komt. Zo wordt bekend dat hij de bestuurder was die het voertuig op hoge snelheid bestuurde en dat er ook drank in het spel is geweest.

Op 10 januari 2022 kondigt zijn club Heracles de rentree van Vloet in de wedstrijdselectie voor het duel met NEC Nijmegen aan. Dat leidt tot de nodige onrust bij een grote supportersschare van de Almeloërs, die tot hun verbazing zien dat Vloet ook nog eens in de 65e minuut binnen de lijnen komt. Dat zorgt voor veel woede, waardoor diezelfde groep besluit om de bus van Heracles op te wachten. Daar is Vloet niet bij aanwezig.

Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel. Team-VN rekent op begrip.

Enkele dagen later erkent Heracles dat het de fout in is gegaan door Vloet weer op te nemen in de selectie. De clubleiding van de Almeloërs rept over een 'verkeerde beslissing' en 'een deuk in het imago' en besluit zelfs om Vloet helemaal uit de selectie te zetten. De minuten in Nijmegen waren de laatste minuten die de profvoetballer op de Nederlandse velden heeft gezet.

Vloet duikt op in Kazachstan en Rusland

Op 25 maart 2022 wordt bekend dat Vloet weer wedstrijden gaat spelen, maar niet in Nederland. Het Kazachstaanse FC Astana gaat met de middenvelder aan de haal. Heracles ziet af van een transfersom. Het avontuur van Vloet in Kazachstan duurt slechts 14 wedstrijden. Daarna pikt het Russische Ural hem op, in september 2022. Ural is tot op de dag van vandaag nog altijd de werkgever van Vloet.

De strafzaak en de eis

Vlak nadat Vloet bij Astana had getekend, krijgt hij te horen dat hij zijn rijbewijs officieel niet terugkrijgt. De middenvelder komt niet opdagen tijdens de rechtszaak en krijgt ter oren dat er nog een strafrechtzaak gaat volgen. Bijna een jaar later komt de zaak-Vloet dan voor, op 20 maart 2023. Het Openbaar Ministerie eist 3,5 jaar cel tegen Vloet. Twee weken later, op 3 april 2023 wordt er uitspraak gedaan in de zaak-Vloet. Hij wordt veroordeeld tot 2,5 jaar cel. Het is nog niet bekend wanneer hij zijn straf uit gaat zitten.