Nieuws

Rel op Zweedse televisie door gebrekkige speeltijd Karlsson: 'Kan doen wat ik wil'

Rel op Zweedse televisie door gebrekkige speeltijd Karlsson: 'Kan doen wat ik wil'

29-03-2023 15:34 Laatste update: 15:38

Zweden won maandagavond overtuigend met 5-0 van Azerbeidzjan, maar er was vooral veel te doen om de ruzie tussen bondscoach Janne Andersson en oud-speler Bojan Djordjic. Laatstgenoemde vond het vreemd dat AZ-speler Jesper Karlsson geen kans krijgt bij de nationale ploeg.

Andersson meldde zich na afloop bij de Zweedse televisie en kreeg de vraag over Karlsson. De bondscoach was daar allerminst van gediend en beet van zich af. "We kunnen het de hele godganse avond hebben over welke spelers ik opstel. Ik moet er elf kiezen, wie gaan er niet spelen? Het spijt me, maar als bondscoach mag ik doen wat ik wil. Wie vertegenwoordig jij eigenlijk?"

De laatste vraag kwam hard aan bij Djordjic, gezien de oud-speler van Manchester United in Belgrado is geboren, maar wel voor Zweden uitkwam in de jeugdelftallen.  "Wat is dat voor vraag? Dat ga ik niet vergeten." Andersson stormde uiteindelijk van de set af na minutenlang geruzie. Karlsson beleeft een sterk seizoen bij AZ, dat onlangs nog verrassend SS Lazio uit de Conference League knikkerde.