Nieuws

Gevallen assistkoning Mesut Özil (34) stopt als voetballer: 'Tijd voor familie'

Gevallen assistkoning Mesut Özil (34) stopt als voetballer: 'Tijd voor familie'

22-03-2023 12:29 Laatste update: 12:30

Mesut Özil heeft woensdag wereldkundig gemaakt te stoppen als voetballer. De aanvallende middenvelder schitterde jarenlang in het shirt van Real Madrid en Arsenal, maar raakte in de laatste jaren van zijn carrière in de vergetelheid. 

Özil laat middels een emotionele Twitter-post weten het voetballeven te gaan missen. 'Ik heb het privilege gehad om zeventien jaar lang in de top van de voetbalwereld mee te draaien. In de afgelopen maanden en weken is het mede door enkele blessures duidelijk geworden dat het tijd is om het grote podium te verlaten', schrijft de oud-speler, die zijn carrière afsluit bij Basaksehir. 

De voetballer, die vanwege steun richting president Recep Erdogan flink onder vuur kwam te liggen, bedankt alle fans voor de steun van de laatste jaren. 'Bedankt voor iedereen die mij gesteund heeft, welke club ik ook representeerde. Nu kijk ik er naar uit om meer tijd met mijn vrouw, Amine, en mijn twee prachtige dochters, Eda en Ela, door te brengen', besluit Özil. De middenvelder debuteerde in 2009 voor de nationale ploeg van Duitsland en speelde uiteindelijk 92 interlands, waarin hij 23 keer scoorde.