Nieuws

Koeman kijkt uit naar Klassieker: 'Het zijn twee totaal verschillende clubs'

Koeman kijkt uit naar Klassieker: 'Het zijn twee totaal verschillende clubs'

17-03-2023 16:26 Laatste update: 16:27

Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdagmiddag de definitieve selectie bekend van het Nederlands elftal voor de kwalificatiewedstrijden van het EK. De oud-voetballer kijkt reikhalzend uit naar de Klassieker, die zondag wordt afgewerkt. Koeman speelde voor beide clubs.

Zowel Ajax als Feyenoord leveren veel kandidaten af voor Oranje. Zo zijn Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida opgenomen in de definitieve selectie. Koeman kijkt uit naar het treffen in Amsterdam. "Het zijn twee onvergelijkbare clubs, twee heel verschillende teams ook", stelt de bondscoach tegenover het Algemeen Dagblad. "Ajax heeft een ander type spelers, de manier van voetballen verschilt ook. Je ziet dat de puzzel bij Ajax de laatste weken beter in elkaar valt. John Heitinga heeft zijn ideale team nu wel gevonden, heb ik het idee."

Koeman is onder de indruk van het werkklimaat bij Feyenoord, dat koploper is in de Eredivisie én nog actief is in Europa. "De manier waarop daar wordt samengewerkt tussen de spelers en de staf, dat vond ik mooi om te zien. De lat ligt hoog, samen wordt er alles aan gedaan om maximaal te presteren. De manier waarop iedereen daarin meegaat: top."

In de aanval moet Koeman twee namen missen. Luuk de Jong en Vincent Janssen bedankten eerder deze maand voor het Nederlands elftal. "Nee, ik had daar niet op gerekend. En de spoeling op de spitspositie was al vrij dun", baalt de bondscoach.