Wedstrijdverslag

United kan Europese zege geen goed vervolg geven, Arsenal eenvoudig langs Fulham

United kan Europese zege geen goed vervolg geven, Arsenal eenvoudig langs Fulham

12-03-2023 16:53 Laatste update: 17:32

Manchester United heeft de fraaie uitzege op Real Betis geen vervolg kunnen geven op Old Trafford. The Red Devils kwamen al vroeg in het duel met tien man te staan en sleepten een punt uit het vuur tegen Southampton. Arsenal rekende eenvoudig af met Fulham en zet het gat met Manchester City weer op vijf punten.

Manchester United - Southampton FC 0-0

Manager Erik ten Hag koos ook tegen Southampton voor Wout Weghorst in de basis, maar het duel liep na een half uur al anders dan verwacht. Casemiro ging het duel in en stak zijn been te hoog op. De Braziliaan kreeg aanvankelijk geel, maar dat werd na ingrijpen van de VAR omgezet in rood. United moest een uur met een man minder spelen en dat zorgde voor het nodige verdedigende werk. Weghorst werd na de rode kaart vervangen door Scott McTominay. 

United creërde ondanks het ondertal wel kansen, maar konden niet genoeg druk zetten om aan de eerste treffer te komen. Uiteindelijk bleef de stand 0-0, waardoor de laatste weken de resultaten op en neer golven voor United. Na de 7-0 nederlaag tegen Liverpool FC is dit de tweede teleurstelling op rij in de competitie.

Fulham - Arsenal 0-3

Arsenal zag Manchester City zaterdag ternauwernood winnen van Crystal Palace en wist dat er gewonnen moest worden om het gat met de concurrent te behouden. The Gunners sloegen in het eerste half uur twee keer snel toe door Gabriel Magelhães en Gabriel Martinelli. Martin Odegaard zorgde vlak voor rust nog voor de 0-3, waardoor de wedstrijd gespeeld was.

Leandro Trossard gaf de assist voor alle drie de treffers en bereikte daarmee en unicum: nooit eerder gaf een speler drie assists in de eerste helft van een uitwedstrijd.

Een derde Gabriel, Gabriel Jésus, kwam in de slotfase nog binnen de lijnen. De Braziliaan raakte zwaargeblesseerd en moest maandenlang herstellen, maar mocht zijn eerste minuten weer maken in de gespeelde wedstrijd. Door de overwinning is het gat met City weer vijf punten, Fulham blijft knap achtste staan in de competitie.

Overige uitslagen:

West Ham United - Aston Villa 1-1