Nieuws

De weg lijkt vrij voor Schreuder: Club Brugge zet Parker op straat

De weg lijkt vrij voor Schreuder: Club Brugge zet Parker op straat

08-03-2023 17:14 Laatste update: 17:24

Scott Parker is niet langer de trainer van Club Brugge. De Belgische formatie maakt via de officiële kanalen bekend de Engelsman aan de kant te hebben geschoven.

Parker wist in de twaalf wedstrijden dat hij als coach bij Club Brugge aan het roer stond allesbehalve indruk te maken. In die duels wist hij slechts twee keer te winnen, waardoor hij de geschiedenisboeken ingaat als slechtste trainer ooit van de topclub. In een summier statement op de clubsite wordt het afscheid bekendgemaakt. 'Scott Parker is niet langer hoofdcoach van Club Brugge.'

Met een winstpercentage van zeventien procent (!) zijn zijn statistieken dramatisch. Ter vergelijking: de vorige 'slechtste' Club Brugge-trainer ooit (Cedomir Janevsky) won nog veertig procent van de wedstrijden die hij afwerkte. De pijnlijke uitschakeling in de Champions League tegen Benfica (5-1) lijkt voor de clubleiding de druppel die de emmer deed overlopen. Club Brugge staat vierde in de Belgische competitie, op een straatlengt achterstand (21 punten) op koploper Racing Genk.

Dinsdag werd Alfred Schreuder al naar voren geschoven door Het Nieuwsblad als potentiële opvolger van Parker. Volgens Het Laatste Nieuws zijn ook Rik De Mil en Nicky Hayen kandidaten voor de vacante trainerspositie. De Nederlander leidde Club Brugge afgelopen seizoen nog naar de landstitel na in de winter te zijn aangesteld als coach.