Benfica van Schmidt laat niets heel van Club Brugge, Neres en Meijer scoren

07-03-2023 22:36 Laatste update: 22:52

Roger Schmidt en David Neres hebben zich dinsdagavond moeiteloos geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League met Benfica. Tegen het Club Brugge van Noa Lang en Björn Meijer werd het 5-1.

Benfica moest in eigen huis een voorsprong van twee doelpunten verdedigen na de 0-2 zege in Brugge. Dat deed de ploeg zonder al te veel moeite. Al vroeg leken de Portugezen op voorsprong te komen toen João Mário de bal achter zijn standbeen in het doel werkte, maar er was sprake van buitenspel. Daarna probeerde Brugge nog wel gevaarlijk te worden via een aantal vrije trappen, maar het mocht niet baten.

In de 38ste minuut was het raak voor Benfica. Op aangeven van Gonçalo Ramos maakte de Portugees knap de 1-0. Vlak voor rust verdubbelde laatstgenoemde zelf de score op aangeven van João Mário, waardoor het elftal van Schmidt met een comfortabele totale voorsprong van vier goals ging rusten.

Na rust denderde Benfica vrolijk door. Eerst was het Ramos die zijn tweede van de avond maakte op aangeven van Alex Grimaldo. Na een domme overtreding van Abakar Sylla mocht João Mário aanleggen voor een penalty en de middenvelder faalde niet. De ingevallen David Neres deed in de 78ste minuut ook nog een duit in het zakje, waarna Meijer de Belgische eer redde door de 5-1 op geweldige wijze het scorebord te zetten.