Opinie

Utrecht na volgende 'knar' tegen Fortuna: 'Niet zo dat we ons best niet doen'

Utrecht na volgende 'knar' tegen Fortuna: 'Niet zo dat we ons best niet doen'

04-03-2023 08:01

De horrorweek van FC Utrecht werd vrijdag 'in stijl afgesloten' met een 1-2 nederlaag tegen Fortuna Sittard. Volgens Sander van de Streek is de nederlaag tegen de Limburgers exemplarisch voor de vorm waar de Domstedelingen in verkeren.

Dinsdag zorgde Spakenburg voor een daverende verrassing door FC Utrecht in de eigen Galgenwaard op een afgetekende 1-4 nederlaag te trakteren in de kwartfinale van het bekertoernooi. Een reactie werd verwacht van de ploeg van Michael Silbenbauer, maar ook tegen Fortuna Sittard werd behoudend begonnen. "Het is makkelijk gezegd dat we overal maar blind op afrennen", pareert Van de Streek bij ESPN.

"Het moest met verstand gebeuren. We hebben deze week ff een goede knar gehad", erkent de middenvelder. In de 87ste minuut ging het tegen Fortuna mis in de slotfase. "We gaven niets weg en dan moet je eigenlijk de wedstrijd over de streep trekken, maar dat doen we niet. We leidden eigenlijk zelf de goals in en dat moeten we eruit krijgen. Het was een lastige wedstrijd, beide teams speelden compact. Als we 1-0 voorstaan, moet je dit gewoon winnen..."

Hoe FC Utrecht uit deze crisis weet te komen? "We moeten de schouders eronder zetten en doorgaan. Het is echt niet dat we ons best niet doen, we zitten in een lastige fase." Van de laatste vijf officiële duels won de subtopper er één. Met 37 punten uit 24 wedstrijden is FC Utrecht nog altijd de nummer zeven van Nederland.