Nieuws

Labyad kon naar 'heel leuke competitie': Ik had er wel zin in, dat zeker wel

Labyad kon naar 'heel leuke competitie': "Ik had er wel zin in, dat zeker wel"

27-02-2023 11:21

Zakaria Labyad heeft in een interview met RTV Utrecht bevestigd zijn loopbaan ook in Italië te hebben kunnen vervolgen. Uiteindelijk verkoos de aanvallende middenvelder een terugkeer naar FC Utrecht boven een transfer naar een internationale topcompetitie. 

Volgens onder meer De Telegraaf kon Labyad, die na zijn vertrek bij Ajax een transfervrije status genoot, tekenen bij twee Italiaanse clubs. De regionale omroep vraagt hem naar de interesse. "Ik had er wel zin in, zeker wel", vertelt de tweebenige voetballer. 'Ik denk dat het een heel leuke competitie is, maar ik heb voor een vertrouwde omgeving gekozen. Dat past wel bij mij."

Lang hoefde Labyad niet te twijfelen toen bleek dat Utrecht met hem in zee wilde. "De groep wilde mij er ook graag bij hebben. Ze namen mij ook mee in alle processen. Het geeft een warm gevoel om weer terug te zijn. Ook al trainde ik niet met de groep mee, ik was al wel bij de besprekingen van de trainer. Dat vond ik interessant. Eigenlijk heb ik daardoor een stapje voor."

Mogelijk maakt Labyad tegen Spakenburg zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer in het Utrecht-shirt. Dinsdag is om 20.00 uur de aftrap van de kwartfinale van het bekerduel in de Domstad.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!