Nieuws

Herstelde Labyad op Italiaanse radar: 'Vergeet nooit wat Ziyech voor me deed'

Herstelde Labyad op Italiaanse radar: 'Vergeet nooit wat Ziyech voor me deed'

15-02-2023 07:30

Zakaria Labyad is Hakim Ziyech voor eeuwig dankbaar. De 29-jarige middenvelder herstelde de afgelopen maanden van een kruisbandblessure, waar de spelmaker van Chelsea hem op meerdere manieren goed in heeft weten te ondersteunen.

Tien maanden geleden ging met mis voor Labyad. De toenmalig Ajax-speler wilde een bal binnenhouden op de training en ging toen door zijn knie. Het resultaat: een zware kruisbandblessure die hem voor lange tijd aan de kant zou houden. Nadat hij was geopereerd, had hij steun aan Ziyech.

"In de eerste weken na de operatie verbleef ik bij Hakim thuis. Wat hij en twee andere vrienden voor mij hebben gedaan in die periode, zal ik mijn leven lang nooit vergeten", begint Labyad in gesprek met De Telegraaf. "Als hij een wedstrijd had, zorgde hij altijd dat er iemand bij me was die een ijsmachine klaarzette, eten voor me maakte, iets te drinken voor me pakte. Het was geweldig."

Op het moment van schrijven voelt Labyad zich weer fit. "Ik ben nu fitter dan ik in mijn periode bij Ajax ooit ben geweest", aldus de speler, die zijn hersteltrainingen bij FC Utrecht afwerkte. Er bestaat een kans dat hij zin carrière in de domstad vervolgt, maar volgens de ochtendkrant hebben ook twee Italiaanse clubs interesse getoond.

"Ik wil dit seizoen nog minuten maken en sta er zeker voor open om voor FC Utrecht te gaan spelen. Ik heb daar eerder anderhalf gespeeld en daar zo’n goed gevoel aan overgehouden. FC Utrecht is zeker een optie, maar ook het buitenland trekt. De privé-situatie zou het niet in de weg staan. Mijn vrouw zou het juist wel graag willen. Mijn dochter is nu tweeënhalf, dus ze hoeft nog niet naar school. En als we langer in het buitenland zitten, dan heb je ook altijd internationale scholen", besluit Labyad.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!