Nieuws

Rode kaart is doodzonde van de wedstrijd tegen een vervelend Utrecht

"Rode kaart is doodzonde van de wedstrijd tegen een vervelend Utrecht"

24-02-2023 22:18 Laatste update: 22:20

Bart Vriends baalt van de nederlaag van Sparta en de manier waarop deze tot stand is gekomen. De vice-aanvoerder van de Rotterdammers zag Adil Auassar met een rode kaart het veld verlaten en is niet onder de indruk van scheidsrechter Joey Kooij.

Vriends meldde zich na de 0-3 nederlaag bij ESPN. "Ik heb het niet gezien, ik zag Sean Klaiber naar de grond gaan. Hij zal hem een tikkie hebben gegeven. Adil is 37, hij kan zichzelf prima verdedigen, dat hoef ik niet te doen. Het is doodzonde van de wedstrijd tegen een vervelend Utrecht waar we het veel mee aan de stok hadden, over en weer. Dat heeft tot de nodige frustratie geleid. Dat kon je denk ik wel zien. Uiteindelijk hebben we met een groot hart de tweede helft gespeeld, maar als we een goal tegenkrijgen zakt het in elkaar."

Een deel van het thuispubliek misdroeg zich flink, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt. "Het was een frustrerende wedstrijd op alle fronten. We waren goed in de eerste helft, maar er was wat theater hier en daar met een moeizame scheidsrechter. Dan glipt het uit onze handen en wordt het een agressief potje. Dan gaan Spartanen ook door het lint."

Sparta probeerde zich nog te herpakken met tien man, maar dat lukte uiteindelijk niet. "Wij zijn de kleedkamer uitgekomen met het idee: wij gaan gewoon beuken. Dat was puur bedoeld om voor de winst te gaan. Dat is de intentie die je hebt gezien en dat was het strijdplan. Ik baal wel van de laatste 20 minuten omdat ik denk dat wij in staat moeten zijn om het dicht te houden. Dan gaan we toch drukzetten wanneer het niet meer kan. Dat was vandaag echt een groot probleem."