Nieuws

Ruzie bij Volendam escaleert: Molenaar doet aangifte en trekt zich terug bij RvC

Ruzie bij Volendam escaleert: Molenaar doet aangifte en trekt zich terug bij RvC

24-02-2023 19:10 Laatste update: 19:14

Een opmerkelijke wending lijkt in de maak bij FC Volendam. De interne ruzie is dusdanig hevig dat Keje Molenaar aangifte doet tegen RvC-lid Elma de Koekkoek wegens smaad en laster. Ook heeft de advocaat en oud-voetballer laten weten zich terug te trekken als vicevoorzitter van de club en wellicht in zijn geheel afstand neemt van FC Volendam.

De Telegraaf schrijft dat dit vrijdag in een door de RvC en het bestuur verstuurde brief te lezen is. De voordracht van Molenaar werd tot woede van trainer Wim Jonk geweigerd door de huidige RvC. Het bestuur en het rvc zouden begin maart nog de dialoog aangaan wat betreft de situatie, maar nu is het onduidelijk of een dergelijk gesprek nog van de grond komt. Molenaar zou door de RvC worden bestempeld als 'niet integer' tijdens een vergadering met derden.

Molenaar laat schriftelijk aan Koekkoek weten juridische stappen te zetten. 'Uit betrouwbare bronnen heb ik moeten vernemen dat u mij vanmorgen in het bijzijn van diverse derden – waaronder vertegenwoordigers van de KNVB – heeft betiteld als niet integer. Enige onderbouwing van deze bijzonder schadelijke uitlating heeft u achterwege gelaten. Ik houd u daarom aansprakelijk voor de door mij reeds geleden en nog te lijden schade en zal morgen (vrijdag 24 februari, red.) aangifte tegen u laten doen bij de politie van smaad en laster. Alle overige rechten worden dezerzijds voorbehouden.'

Trainer Jonk liet zich eerder al negatief uit over de huidige RvC. "Dit zijn duidelijk geen mensen die het beste met de club voor hebben. Ze zijn met macht bezig ten koste van het voetbal", liet de trainer weten. De Koekkoek is niet onder de indruk. "Ik moest er om lachen en dacht: jeetje mina, wat een niveau. Er kán nooit sprake zijn van smaad en laster als iets in een vergadering met geheimhoudingsplicht wordt gezegd. Kijkt u de jurisprudentie er maar op na. Molenaar heeft geen poot om op te staan."