Nieuws

Jonk sneert naar rvc Volendam: 'Opportunistische bestuurders willen ons wippen'

Jonk sneert naar rvc Volendam: 'Opportunistische bestuurders willen ons wippen'

22-02-2023 12:56

Wim Jonk heeft in een interview met De Telegraaf flink gesneerd naar de raad van commissarissen bij FC Volendam. De trainer van Het Andere Oranje bestempelt de rvc-leden als mensen die 'duidelijk niet het beste met de club voor hebben'.

De benoeming van Keje Molenaar als vicevoorzitter wordt tegengehouden en Team Jonk, bestaande uit technisch directeur Jasper van Leeuwen, directeur opleidingen Ruben Jonkind en Jonk zelf, zou moeten vertrekken. De trainer zou te veel macht krijgen bij de Volendammers. "Dit zijn duidelijk geen mensen die het beste met de club voor hebben. Ze zijn met macht bezig ten koste van het voetbal", aldus Jonk.

"We hebben in de winterstop veel energie gestopt in het groepsproces", vervolgt Jonk. Dat werpt duidelijk zijn vruchten af, want na de winterstop werden er al veertien van de twintig punten gepakt. "Dat gaat nu beter en maakt het extra zuur dat een stel opportunistische bestuurders Keje en ons via de achterkamertjes willen wippen. Als je een andere visie hebt: prima, maar stap dan naar voren en presenteer je plan."

Team Jonk wordt beschuldigd van financieel wanbeleid. De Volendammers stevenen af op een tekort, waar het toezichthoudende orgaan echter eerder toestemming voor gaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!