Reactie

Kudus toonde shirt voor overleden Atsu: 'Alles wat ik vandaag gaf, was voor hem'

Kudus toonde shirt voor overleden Atsu: 'Alles wat ik vandaag gaf, was voor hem'

19-02-2023 19:36

Mohammed Kudus kwam zondagmiddag na zijn doelpunt in de 4-0 zege op Sparta Rotterdam met een mooi gebaar. De Ghanees toonde ter nagedachtenis aan Christian Atsu een shirt met daarop zijn naam. Afgelopen week werd bekend dat zijn landgenoot bij de aardbevingen in Turkije is omgekomen.

"Die was inderdaad voor Christian Atsu. Iedereen wat er aan de hand is in Turkije. Ik heb hiervoor gekozen, omdat hij mij lief is. Maar mijn aandacht gaat natuurlijk naar alle slachtoffers", aldus Kudus bij ESPN. Hij speelde nooit met Atsu samen, maar stelt wel veel van hem te hebben geleerd door simpelweg te kijken. "Hij heeft me ook geregeld advies gegeven. Alles wat ik vandaag heb gegeven, was voor hem. Als ik niet had gescoord, dan had ik het shirt na de wedstrijd getoond."

Scheidsrechter Van Boekel besloot Kudus voor zijn respectvolle actie geen gele kaart te geven. De middenvelder is hem daar dankbaar voor. "Dit is groter dan de voetbalregels. Het gaat om leven en dood. De scheidsrechter vertelde wel dat het niet toegestaan was, maar hij begreep het. Daarom respecteer ik hem zeer."

Atsu was op het moment van de aardbevingen speler van Hatayspor, in een van de zwaarst getroffen gebieden van Turkije. Hij was al lang vermist, waardoor men het ergste vermoedde. Zijn lichaam werd zaterdagochtend gevonden onder het puin. Atsu speelde in Nederland voor Vitesse. De Arnhemmers kwamen zaterdagavond tegen FC Volendam al met een mooi eerbetoon.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!