Real Madrid moet diep gaan, maar wint op bezoek bij Osasuna

18-02-2023 23:07 Laatste update: 23:20

Real Madrid heeft een zwaarbevochten overwinning uit het vuur gesleept tegen Osasuna. Aan de hand van Federico Valverde werd pas in de tweede helft het verschil gemaakt door de uitploeg.

Real Madrid had het zachtgezegd lastig in Pamplona. Ondanks enkele kansen aan Madrileense zijde was Osasuna meerdere malen dicht bij de openingstreffer. Voor rust kwamen beide ploegen tot enkele kansen, maar bij het rustsignaal stond het nog 0-0. Na rust leek Vinícius Júnior de score te openen, maar hij werd hij teruggefloten wegens buitenspel. Niet veel later schoot Moi Gomez aan de andere kant op de paal. Pas in de 77e minuut was het Valverde die voor de openingstreffer tekende. Vinícius zette de aanval mooi op waarna de Uruguayaan de aanval netjes afrondde.

In de absolute slotfase trok Real de wedstrijd volledig naar zich toe. Vinícius verdubbelde de score, maar werd andermaal terugroepen door de VAR. Enkele minuten later was daar dan toch het bevrijdende doelpunt van Marco Asensio. De Spanjaard profiteerde van een fout van de thuisploeg en stelde zo de drie punten veilig. Door de overwinning slinkt het gat met koploper FC Barcelona tot vijf punten.