Nieuws

'Xavi maakt zijn wensen kenbaar en Barça gaat vol voor oud-spits van Real Madrid'

'Xavi maakt zijn wensen kenbaar en Barça gaat vol voor oud-spits van Real Madrid'

30-12-2021 10:30

Xavi Hernández heeft bij het bestuur van FC Barcelona aangegeven dat hij Álvaro Morata graag als spits van zijn team zou zien. De 29-jarige Spanjaard staat nog onder contract bij Atlético Madrid, dat hem sinds 2020 al uitleent aan Juventus.

Morata zou de nummer één kandidaat van Xavi zijn voor de spitspositie bij Barcelona, zo weet het Spaanse medium AS. De onderhandelingen tussen club en speler zouden zelfs al in een vergevorderd stadium zijn. Xavi was zelf degene die het initiatief nam om Morata op te bellen en te vragen naar zijn situatie. Morata gaf aan dat hij niet tevreden is in Turijn en dat hij open staat voor een overstap naar Barça.

Hoewel Morata een verleden heeft bij de grote rivaal Real Madrid, zal hij veel bekende gezichten tegenkomen in de kleedkamer. Hij kent spelers als Sergio Busquets, Jordi Alba en Pedri van zijn tijd bij de nationale ploeg van Spanje. De komst van Morata zal het einde betekenen van Luuk de Jong en misschien kan Memphis Depay ook niet meer op veel minuten rekenen.

Ondanks dat Morata nooit echt weet te overtuigen bij de clubs waar hij speelt, kan hij prima statistieken overleggen voor een spits. In de 471 officiële wedstrijden die hij in zijn carrière speelde, scoorde hij 176 doelpunten en gaf hij 61 assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!