Nieuws

Ajax rekent op Kudus in kraker: 'Zo verschrikkelijk goed in de kleine ruimte'

Ajax rekent op Kudus in kraker: 'Zo verschrikkelijk goed in de kleine ruimte'

16-02-2023 08:03 Laatste update: 08:05

Mohammed Kudus geldt de laatste weken als de uitblinker bij Ajax en krijgt donderdagavond de kans zich te tonen in de Europa League. Trainer John Heitinga rekent op de Ghanees en denkt dat de aanvallende middenvelder goed kan renderen tegen het verdedigende Union Berlin. 

Kudus liet in de Champions League zijn kwaliteiten al zien tegen onder meer Liverpool FC. De Amsterdammers stroomden dit seizoen door naar de Europa League en treffen de nummer twee van de Bundesliga, dat met een vijfmansverdediging speelt. Heitinga vertrouwt op de 22-jarige speler. "Hij heeft zo veel individuele kwaliteiten."

Volgens de trainer heeft Kudus de juiste kwaliteiten om het Union lastig te maken. "We spelen vaak tegen compacte organisaties en hij is verschrikkelijk goed in de kleine ruimte. Hij kan een goal maken, doorversnellen én een overtalsituatie creëren. Ik denk dat we blij mogen zijn dat we dit soort jongens in de Johan Cruijff Arena hebben spelen", stelt Heitinga in zijn perspraatje, opgetekend door de NOS.

Tot dusver was de Ghanees goed voor acht doelpunten en een assist in 20 wedstrijden. Heitinga denkt dat de speler alleen nog maar gaat groeien. "Hij tilt het elftal naar een hoger niveau, maar ik denk ook dat er nog heel veel rek in Kudus zit."