Chelsea verliest bij Borussia Dortmund door weergaloze treffer Adeyemi

15-02-2023 22:55

Chelsea is er ook in de Champions League niet in geslaagd om te winnen. Het Borussia Dortmund van Sebastien Haller was in eigen huis met 1-0 te sterk voor de Londenaren.

Beide teams schoten uit de startblokken. Het duel vloog in de beginfase alle kanten op, waardoor een doelpunt aan een van beide kanten een kwestie van tijd leek. Chelsea was de eerste die op voorsprong leek te komen via Thiago Silva uit een vrije trap van Hakim Ziyech, maar de Braziliaan raakte de bal met de hand. Later was het weer Chelsea dat via Joao Felix een paar grote kansen op de 0-1 liet liggen. De Portugees schoot over en niet veel later stond de lat hem in de weg na een goede combinatie met Kai Havertz.

Na rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Chelsea ging wederom op zoek naar de 0-1 en Borussia Dortmund bleef azen op de counter. Dat was precies waarmee Dortmund in de 63ste minuut dan ook op voorsprong kwam. Chelsea leek tot twee keer toe op voorsprong te komen, maar Karim Adeyemi opende na een scherpe counter aan de andere kant de score na een weergaloze dribbel: 1-0. In het laatste halfuur moesten de Londenaren zodoende in de achtervolging, maar dat was zonder resultaat. Ondanks kansen van Felix, Kalidou Koulibaly en Enzo Fernández bleef het 1-0 voor de Duitsers.

De return staat op 7 maart op het programma. Dortmund verdedigt dat een 1-0 voorsprong op Stamford Brigde.