Nieuws

Utrecht-verdediging moet op de schop: 'Dit mag ons natuurlijk nooit gebeuren'

Utrecht-verdediging moet op de schop: 'Dit mag ons natuurlijk nooit gebeuren'

13-02-2023 10:45

FC Utrecht is nog steeds op koers voor Europees voetbal, maar ging het afgelopen weekend wel verrassend onderuit tegen Vitesse. Middenvelder Sander van de Streek is teleurgesteld in zichzelf en zijn ploeg, die ook met een man meer geen punt konden afsnoepen in Arnhem.

Van de Streek meldde zich na afloop bij De Gelderlander en kon zijn teleurstelling niet verbergen. Naast de nederlaag was de middenvelder ook behoorlijk aangeslagen vanwege het harde spel van Vitesse-back Carlens Arcus, die uiteindelijk ook een rode kaart pakte. "Dit mag ons natuurlijk nooit gebeuren", meent Van de Streek. "We hebben het aan ons zelf te wijten dat we hier zonder punten weggaan."

De middenvelder zoekt, net als de rest van Utrecht, naar antwoorden na het teleurstellende wedstrijdverloop. "Kon ik het maar verklaren. Alles begint met energie; dat hebben we tegen Vitesse te weinig gebracht."

De Gelderlander ziet waar het aan ontbreekt. 'FC Utrecht heeft in Douvikas de topscorer van de eredivisie in huis. In Booth en Othman Boussaid is er gewoonlijk genoeg creativiteit om hem heen. Daar staat tegenover dat de club óók de meeste tegengoals heeft van de hele top elf van de ranglijst. Silberbauer zal met name dus achterin moeten stuken, sleutelen en beitsen, wil hij miskleunen zoals in Arnhem in de toekomst voorkomen.'