Nieuws

Buijs schrok enorm van het vreselijke nieuws over Poldervaart: Hij is ongerust

Buijs schrok enorm van het vreselijke nieuws over Poldervaart: "Hij is ongerust"

12-02-2023 21:29

Danny Buijs is erg geschrokken van het slechte nieuws over Adrie Poldervaart. De trainer van de Graafschap ligt in het ziekenhuis met het zeldzame Guillain-Barré Syndroom. 

Poldervaart heeft te kampen met de vreselijke ziekte waarbij  de spieren in de armen, benen en romp binnen enkele dagen of weken verzwakken. Toen Buijs, met wie de oefenmeester jarenlang samenwerkte bij FC Groningen, het nieuws hoorde, schrok hij enorm. "Dit is heel heftig, ik heb er bijna geen woorden voor", vertelt Buijs in gesprek met het Algemeen Dagblad.

In eerste instantie dacht Poldervaart dat het een gewone griep was. "Maar toch bleef hij voor de groep staan bij De Graafschap, die job is zijn lust en zijn leven. Hij is bereid om zijn hele leven te geven voor de club, dat is zijn karakter", aldus Buijs. "Natuurlijk bezorgt het trainersvak stress, maar dit heeft daar niets mee te maken."

"Hij is ongerust en leeft in onzekerheid", weet Buijs. "Dit is in- en intriest. Adrie is zo’n goed mens... Een prachtig persoon. Hij heeft het beste voor met iedereen en staat altijd voor je klaar. Het is heel sneu dat juist hem dit nu overkomt. Dit is vreselijk, voor hem en voor zijn familie. Dit verdient hij niet."